Wat is de volleybalspeeltuin?

Sinds 2017 beschikt Volley Zuid over een eigen Volleybalspeeltuin. Deze ‘speeltuin’ is opgericht om jonge kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met volleybal. Tijdens de trainingen voeren de kinderen diverse oefeningen en spelletjes uit, begeleid door onze trainers. Op deze manier kan elk kind, met veel plezier, zowel sociaal als sportief bezig zijn en leren hiermee dat sporten eigenlijk ontzettend leuk kan zijn!

Hoe ziet zo’n trainingen er nou eigenlijk uit?

Elke training begint met een gezamenlijke warming-up. Dit doen we standaard in de vorm van een dansje. De trainers doen dit voor en de kinderen doen gezellig mee. Na het dansje wordt de groep gesplitst en gaat elke groep met zijn trainer mee naar een onderdeel. Vaak wordt er gebruik gemaakt van diverse matten, attributen, netten en ballen. De oefeningen hebben als doel te trainen op motoriek, volleybalbewegingen en samenwerken. Als iedereen alle oefeningen gedaan heeft, is het tijd voor het einde van de training. In een kring wordt de training nog eens nabesproken, complimenten uitgedeeld en daarna wordt de training afgesloten met wederom een dansje.

 Voor wie is de volleybalspeeltuin?

De volleybalspeeltuin is bedoel voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Als de kinderen de volleybalspeeltuin hebben doorlopen, krijgen zij de mogelijkheid om door te stromen naar de CMV-groep, een iets oudere groep binnen Volley Zuid. Meer info hierover is ook te vinden via de website van Volley Zuid.

Waar en wanneer vinden de trainingen plaats?

De trainingen vinden wekelijks plaats op vrijdagavond tussen 18.00 u en 19.00 u. De trainingen vinden plaats in het Mercatus College (Spinozaweg 398, Rotterdam).

Een keertje komen kijken?

We bieden u graag de gelegenheid om eens vrijblijvend te komen kijken of de volleybalspeeltuin iets voor uw kind is. U kunt gebruiken maken van een drietal gratis trainingen.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact met ons opnemen via info@volleyzuid.nl of onze facebookpagina!