Verplichtingen

  • Elk lid wordt geacht de actuele volleybalspelregels te kennen en de online spelregeltoets van de NeVoBo  (http://www.volleybalmasterz.nl) succesvol te voltooien.
  • Met het succesvol voltooien bezit je de licentie V-6 en mag je wedstrijden fluiten van de jeugd (behalve TOP klasse) en van 3e klasse en lager.
  • Een licentie V-3 is nodig voor spelers die 1e en 2e klasse wedstrijden spelen.
  • Een licentie V-2 is nodig voor spelers die hoger spelen dan 1e klasse.

Meer informatie vind je op:

https://www.nevobo.nl/official/opleiding-en-bijscholing/opleiding-tot-official/

 

of neem contact op met de scheidsrechter coordinatoren

PS Ouders van jeugdleden van Volley Zuid kunnen, als zij wedstrijden willen fluiten, de online spelregeltoets doen en daarmee de benodigde licentie V-6 halen.

 

Handleiding scheidsrechterscoördinatoren binnen de vereniging
https://www.nevobo.nl/cms/download/3/2.1.3.%20handleiding-sc.pdf

Sep-2017
Spelregelwijzigingen

Dit seizoen zijn er enkele spelregelwijzingen. Je kunt deze lezen op de volgende site: https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/wijzigingen-spelregels-seizoen-2017-2018.

Het gaat met name om de voetfout regel die in principe is teruggedraaid.  Hieromtrent is er ook een overzicht beschikbaar met enkele voorbeeldsituaties op: https://www.nevobo.nl/cms/download/2411/uitleg%20regel%20Onder%20het%20net%20doorkomen%20-%202017-09-01.pdf.

Tot slot raad ik je ook aan om het Digitale Wedstrijd Formulier (DWF) door te nemen. Dat gaat vanaf dit seizoen op elk – voor ons relevant – niveau gehanteerd worden. De link met uitleg vind je in de eerdergenoemde site.