Hoe moeizaam het seizoen begon, hoe krachtig wij de afgelopen weken bezig zijn. Zaterdag 30 november moesten wij het opnemen tegen VCN. De ploeg die vorig jaar promoveerde uit de promotieklasse en een plekje boven ons in de ranglijst stond. Voor hen was de wedstrijd net zo belangrijk als voor ons: niet verder naar beneden zakken.

We begonnen de set zoals we de afgelopen drie wedstrijden zijn begonnen: veel energie, iedereen doet wat zij moet doen en we hebben lol in het spel. Het leek allemaal weer vanzelf te gaan en de set kwam al snel tot een eind: 25-16.

De tweede set ging nek aan nek. Met af en toe een achterstand maakte het potje enorm spannend en tot de laatste punten wisten wij niet die voorsprong te maken. Nanet wist op cruciale punten de ballen of over het net te tikken of links achterin. Dit resulteerde in mooie punten en een uiteindelijke overwinning – 28-26.

Nu stond de welberuchte derde set voor de deur. Gaan we hem deze keer wel pakken? De set begon weer met een redelijke achterstand, maar dit werd al snel ingehaald. Na een paar knalballen van Kris op de rechtsachter zakte de moed van de tegenstander steeds verder in de schoenen en overwonnen wij onze derde-set-vrees! 25-21.

Eindelijk hebben we drie punten te pakken zonder een vijfde set te hoeven spelen! De energie was nog goed zichtbaar bij Volley Zuid en de vierde set moest en zou voor ons zijn. Ook deze set bracht nog hier en daar wat spanningen met zich mee, maar werd uiteindelijk overwonnen door Volley Zuid met 25-21. Komende zaterdag zullen we het opnemen tegen onze stadsgenoten in Kralingen. Heb je zin om het leukste dames team van Rotterdam aan te moedigen? Kom dan om 20:00 uur naar Libanon! Tot volgende week!