Een week na de eerste uitwedstrijd tegen VOIO nu de eerste thuiswedstrijd tegen …. VOIO. De NeVoBo heeft het programma voor dit seizoen wel erg creatief in elkaar gezet door vaak dezelfde teams 2 maal achtereen tegen elkaar te laten aantreden. Geen idee wat daar de gedachte achter is, maar of dit nou de bedoeling is?

Afijn, thuis in de eigen Mercatushal tegen een team dat een week eerder uit al verslagen was, dat moest lukken. Zonder Marijke en de nog geblesseerde Saskia trad coach Juul aan met Sanne, Els, Faris, Christa, Monica, Jos, Jan en Aad

Bij het inslaan bleek ook VOIO wat wijzigingen in de samenstelling te hebben, maar dat kon ons, na de overwinning een week eerder, niet verontrusten. Was het onderschatting, brak het ontbreken van de snelle Marijke ons op of waren de wijzigingen bij VOIO zodanig dat het team sterker was? Geen idee, maar duidelijk was wel dat dit een andere wedstrijd was. Volley Zuid speelde slap, net te traag en te afwachtend terwijl VOIO duidelijk iets recht wilde zetten. Gevolg was dat Volley Zuid achter de feiten aan liep en de eerste set moest afstaan aan VOIO (21-25).

De tweede set, met twee wissels, leek beter te gaan. Meer servicedruk, een betere passing en harder werken leek te leiden tot de ommekeer in de wedstrijd. De setwinst (25-18) was verdiend en leek een goede basis voor sets drie en vier. Helaas bleek dit ijdele hoop. In de laatste twee sets leek de pijp leeg bij de Rotterdammers en werd het bijna een “walk-over” voor het Ridderkerkse VOIO: 17-25 en 18-25.

Al met al een slechte partij die terecht door VOIO is gewonnen en die voor Recreanten 2 huiswerk oplevert. Het kan en moet beter, om te beginnen volgende week in de uitwedstrijd tegen Drieslag. En dat ritme van binnen een week uit en thuis tegen dezelfde ploeg beviel dus niet. De daarop volgende wedstrijd, je raadt het al thuis tegen Drieslag, hebben we maar verplaatst….