Na het terechte verlies tegen koploper Skunk van een week eerder kwam afgelopen zaterdag de selectie van Aethos uit Arnhem op bezoek. Een grillig team welke soms bijzondere uitslagen laat noteren. Ook in onze uit-wedstrijd bleek dit het geval toen we bij een 2-1 voorsprong in de vierde set een 21-9 achterstand wisten om te buigen naar 27-25 winst en zo met een 3-1 overwinning huiswaarts konden.

Na de vorige wedstrijd bleek volgens de “Gelderlanderse Courant” dat de Arnhemse selectie ons een wel heel apart team had gevonden. Met maar 7 mannen, zonder libero en geen coach en dan toch winnen….  Ach ja het is juist…. We zijn een heel vreemd groepje mannen, maar we zijn wel een team.
Ditmaal was het een ander verhaal met maar liefst 9 mannen op de bank en zelfs een coach die de Rotterdammers in toom kon houden bleek het krachtsverschil dit maal overduidelijk.

Waar Aethos na de klinkende overwinning op de  selectie uit Landgraaf vermoedelijk het idee heeft gehad iets teweeg te kunnen brengen in het Rotterdamse bleken zij van een koude kermis thuis te komen. 
De eerste set  werd er begonnen met Tom, Rick, Niels Tunc, Stefan en Marco.  Na een gelijk opgaand begin was de sterk spelende Niels die met een lange serviceserie zorgde voor pure wanhoop in de Arnhemse selectie.  Met 25-14 werd de eerste set gewonnen,  de bezoekers hadden weinig tot niets in te brengen.

In set 2 werd er wederom sterk gespeeld. Passend hadden de bezoekers het lastig waardoor zij moeilijk tot aanvallen kwamen.  Op een 20-14 voorsprong mocht Chris de plek van Marco innemen en mocht Barry voor het eerst zijn kunsten vertonen in de tweede divisie #wezijntrotsopBarry. Ook deze set kenden de Rotterdammers weinig problemen met 25-17 was de 2-0 een feit.

Set 3 is zoals zo vaak de meeste lastige set wanneer er een 2-0 voorsprong staat. De bezoekers wisten nu dan ook lange tijd aan te haken en zelfs een redelijke voorsprong te pakken. Net toen de Rotterdammers het lek boven leken te hebben en de 14-14 op het scorebord wisten te zetten was het wederom opperbaas Havenaar die het vuurtje verder wist aan te wakkeren door de scheidsrechter duidelijk te maken dat er iets fout ging in zijn waarneming. Dit leverde hem de langverwachte gele kaart op #wijzijnnudusooktrotsopRonald.
Uiteindelijk was het de eer aan Erik om met een E.E.S. de set uit te serveren en zo de 9e overwinning  binnen te slepen voor het am”bier”tieuze team uit Rotterdam.

De laatste set werd een formaliteit.  De Arnhemmers leken er niet meer in te geloven en met een afgetekende 25-12 moesten zij uiteindelijk met 0 punten retour.

Doordat alle andere teams binnen de poule 1 of meer punten wist te verspelen hebben de Rotterdammers de derde positie nog eens duidelijker in handen en daar doen we het voor…… Volgende week mogen we de lange trip naar Landgraaf maken….. dan gaat het vooral om de biertjes nadien in Valkenburg …..maar goed een potje volleybal winnen zorgt wel dat het geel iets lekkerder zal smaken, dan gaan we dus voor!