Heel veel oliebollen, (kerst)diners en drankjes verder: wij wensen jullie allemaal een gelukkig en sportief 2020! Een heel aantal mensen hebben goede voornemens. Dry January? Wij niet. Het was erg gezellig vrijdagavond10 januari 2020 in Delft, Vlaardingen en Rotterdam.

Op volleybalgebied willen wij jullie om te beginnen mededelen dat Nienke inmiddels is geopereerd en hard op weg is om volgend jaar weer met ons mee te kunnen spelen  Nogmaals heel veel sterkte Nien!

Dat zijn wel de belangrijkste berichten voor nu. Ook hebben wij afgelopen zaterdag nog een wedstrijdje gespeeld tegen het tweede damesteam van Voltena in Nieuwendijk. Voor wie het goede gevoel vast wil houden, adviseren wij niet verder te lezen. Voor wie dat wel doet, sterkte!

Zes fitte meiden stonden afgelopen zaterdag bij het eerste fluitsignaal in het veld. Vanaf moment één hadden wij al moeite om de service van Voltena onder controle te krijgen. In het begin van de set ging het nog gelijk op: van 2-5 achter na toch wel weer een gelijke stand van 12-12, mede door enkele goede serviceseries. We bleven echter moeite houden met de service van Voltena, waardoor het spel niet goed verdeeld kon worden. Er stond te veel druk op de buitenkanten, terwijl Voltena de ballen vrij makkelijk bij ons op de grond kreeg. Helaas 25-16.

Set twee: nieuwe set, nieuwe kansen. Zo gingen wij de set ook in. Begin van de set ging het opnieuw gelijk op. Jan probeerde halverwege de set onze aanvalskansen te vergroten met een dubbele wissel. Dat mocht helaas niet baten: Voltena scoorde 10 (!) punten op rij. Ook deze set ging helaas met 25-15 verloren.

In set 3 en 4 waren eigenlijk een kopie van set 1 en 2. In het begin van de set konden we mee, maar op het einde van de set vielen wij telkens terug. Wij hebben zeker mooie punten gescoord en hard gewerkt, maar Voltena wist ons met hun service telkens te overtreffen. Ook scoorde Voltena veel via ons blok. Deze sets gingen respectievelijk met 25-21 en 25-17 verloren.

Kortom, we hebben zonder veel lef gevolleybald en dan krijg je met een tegenstander als Voltena de bal twee keer zo hard terug. Dit moet de volgende wedstrijd zeker beter. Dan spelen wij tegen de nummer één. Jullie zijn natuurlijk allemaal weer van harte welkom, 19.30u in Roosendaal. Tot dan!