Afgelopen zaterdag viel eigenlijk alles een beetje samen. Het begon al met het feit dat de wedstrijd mogelijk verplaatst zou worden naar 10:30 uur. Deze eventuele verplaatsing tikte het autisme van Milon behoorlijk aan en daar had zij enige tijd voor nodig om dit te verwerken. Vervolgens konden Marjon, Kris, Melanie en Britt niet op tijd genoeg hun bed vinden op vrijdagavond. De meegebrachte tompouce viel Marichelle iets te zwaar op de maag. De tosti van Kris duurde veel te lang. Britt kreeg met haar slaaphoofd nog sjans met de bar-man-. Naomi en Sanne kwamen gebrainwashed aan na een ritje met Ali. En Denise moest weer een uur lang alle zwangerschapsverhalen van Nanet aanhoren in de auto. Kortom, het zat gewoon niet mee voorafgaand aan de wedstrijd.

De conclusies waren voorafgaand al getrokken. Voltena heeft drie damesteams en deze teams bestaan bijna uit allemaal dezelfde meiden. Toch wel leuk dat je als vereniging nog drie teams kunt behouden. Maar we waren erg benieuwd tegen welk team wij vandaag de thuiswedstrijd mochten gaan spelen, altijd weer een verrassing bij Voltena!

De wedstrijd ging van start en het leek alsof Volley Zuid alle mankementen en tegenslagen van die dag naast haar neer had gelegd. Er werd enorm hard gewerkt en Voltena was even verbaasd dat ze, zelfs met hun 4 topdivisie meiden, hun twee vingers uit hun neus moesten gaan halen. De meiden van Volley Zuid speelde een mooi spel en dit werd beloond met een setwinst van 21-25.

De energie viel weg en het leek alsof Volley Zuid op adem moest komen. De tweede set begon gelijk met een grote achterstand voor Volley Zuid. De punten vielen niet meer in te halen en de set werd makkelijk weggegeven aan Voltena, 13-25.

Het stond 1-1 en we hebben even op adem kunnen komen, set 3 moest van ons worden. Helaas werd het een herhaling van set 2. Halverwege pakte Volley Zuid het weer op, maar het mocht niet baten. Voltena pakte de set uiteindelijk met 25-18.

De vibe van set 1 was verdwenen. Milon probeerde nog wat twerkmoves, maar helaas was de scheids van deze week minder gecharmeerd van dit soort bewegingen, misschien een generatiekloof. De twee teams gingen redelijk gelijk op, maar eenmaal waar de 10 inzicht kwam ging Voltena er vandoor. De set werd wederom gepakt door Voltena, 25-14.

Naast het feit dat Voltena misschien wel beter was dan wij afgelopen zaterdag, is het belangrijk om te kijken welke externe factoren van grote invloed waren op ons spel. Zo zie je maar, volleyballen gaat niet van een leien dakje. En het ligt eeeeecht niet altijd aan ons zelf…. We hebben weer gelachen,……..!