De dames hebben zich er doorheen gestreden. Het corona-virus lag op de loer, maar desondanks is Dordrecht bereikbaar gebleven. De optie om geen handjes te schudden voor de wedstrijd werd ook zeer gewaardeerd. De scheidsrechter heeft namelijk na elke rally keurig de bal gedesinfecteerd. Een schonere wedstrijd hebben wij niet kunnen spelen.

 

Na twee weken rust gingen we weer vlammen. De zaal werd uiteraard weer even kritisch getest en beoordeeld en die kreeg een -1. De vlammetjes Roulette in de kantine werd wel gewaardeerd, +1. Zo begonnen we aan de wedstrijd: neutrale stand. Ondanks het feit dat onze libero Denise het eerste punt scoorde (YESSS) was het een tamme bedoeling. Om het camping-volleybal te noemen is wellicht een stapje te brutaal, want de lol van camping-volleybal was niet eens aanwezig. We wisten met z’n alle dat we de competitie komende wedstrijd zelf in de hand hebben, doordat we de wedstrijden tegen de nr. 1 t/m 3 al gespeeld hebben.

 

De eerste set liep gelijk op, erg traag en op standje 2. De set werd door ons gewonnen, niet met volle overtuiging maar het was in ieder geval een gewonnen set. Vanaf set 2 werden we wakker geschud met een kleine achterstand en kwam de vlam in ons naar boven. We gingen weer lekker rammen en moeiteloos spelen. Naomy sloeg de ene na de andere bal (op soms onmogelijke manieren) de grond in en we kwamen met z’n allen in een goede flow. Het werd nog even spannend op het eind, maar de set werd gepakt door ons met 22-25.

 

Nu we door hadden hoe we goed spel neer moesten zetten leek er enige nonchalante naar boven te komen. We kregen in het begin de service-pass niet onder controle en dat zorgde voor een achterstand van 11-3. Dit leek niet de goede kant op te gaan en de onzekerheid aan het net nam toe. Gelukkig op het juiste moment kregen we dit weer onder controle en stond het 21-20. Alle mogelijkheden lagen weer open en ook voor het publiek (Nienke & de fam!) werd het weer leuk om naar ons te kijken. Kris werd na 2 weken vertoeven in het mooie Canada erin gezet en wist gelijk de zwakke plekken van de tegenstander te ontdekken: een bal rammen op hun tenen. De set werd afgesloten met een spannende afloop 26-28.

 

De vier punten zijn sowieso al binnen en dat is mooi voor de competitiestand. De nummers 4 tot en met 10 liggen redelijk dichtbij elkaar en zo kan elke wedstrijd een totaal verschil maken in de ranglijst. Wij begonnen deze wedstrijd al nummers 9 van de competitie.

 

Maar nog even de focus op de laatste set, laten we nou voor het idee ook gewoon nog even pakken. De focus was er en Dordrecht stond volledig verslagen in het veld. Met een beginstand van 11-2 hadden we de dames wel goed onder controle. Dat blijven vasthouden is altijd een kunst en zo is Dordrecht nog redelijk teruggekomen, maar waren wij uiteindelijk toch als eerste bij de 25.

 

Deze overwinning betekent dat wij van de 9de plek naar de 5de plek zijn verschoven. Uiteraard moeten we lekker blijven spelen zoals we nu doen, maar wieweet worden we nog kampioen! We hebben in ieder geval besloten om volgend seizoen pas in november te beginnen met wedstrijden te spelen. Want blijkbaar zijn die eerste 6 wedstrijden nergens voor nodig.

 

Bedankt voor de aanmoediging en wij zijn weer met een gerust hart en zonder virus teruggekeerd naar het mooie Rotterdam. En als kers op de slagroomtaart heeft Tadic ons overwinningsweekend nog mooier gemaakt.

 

xoxo