De vijf sets van vorige week waren leuk, maar als het even kan winnen wij liever met 4-0. En volgens Britt en Annyka vandaag het liefst in een snelle wedstrijd. Annyka voelde zich wat onwennig om na een week wintersport weer lang in de sporthal te verblijven en Britt had dringend een goede masseur nodig die helaas niet in de sporthal aanwezig was. Dames 5 maakte dit nog bijna lastig, maar gelukkig konden wij op het veld ‘van de heren’ (aldus Jan) inlopen. De opdracht was dus duidelijk: (snel) 4-0 winnen van Hands Up DS1.

De wedstrijd begon wat gespannen. Aan beide kanten werden wat persoonlijke foutjes gemaakt. Gelukkig wisten wij dit eerder om te buigen dan de dames van Hands Up, maar toch bleef Hand Up halverwege de eerste set dichtbij. Met name door een goede service serie van Kris wisten we uiteindelijk toch een gat te slaan. Vanaf dat moment waren de meiden van Hands Up mentaal lichtelijk gebroken en konden wij de set makkelijk naar ons toe halen. 25-16, dat is één!

In set twee was de spanning er bij ons wel af. Links, rechts, midden en vanaf de achterlijn: overal werd gescoord. Volleybal is soms best makkelijk. Voor de supporters misschien wat minder leuk. Onder de tien lukte ons net niet: 25-10.

Oké, de supporters waren wel speciaal voor ons gekomen. ‘Op het veld van de heren’ was namelijk geen andere wedstrijd. Wij besloten de derde set daarom maar wat spannender te maken. Tot 13-13 in de derde set ging het gelijk op en daarna liep Hands Up zelfs verder uit naar 14-18. Voor dit soort sets komen supporters naar de sporthal. Met veel strijd hebben we de set toch nog met 25-23 binnengehaald. Spannend was het wel, maar gelukkig konden wij op tijd pieken!

In de vierde set herpakten wij ons oude spel weer op. Veel ballen van de grond halen, blokkerend op de goede positie staan en aanvallend wachten op je juiste kansen. Leuk feitje: Britt heeft foutloos geserveerd. Deze set ging met 25-18 gewonnen. Vijf belangrijke punten binnengehaald in een prima wedstrijd.

De aankomende twee zaterdagen zijn wij vrij. Het ideale moment om er eventjes tussenuit te gaan, toch Kris? Niet iedereen denkt daar ook zo over: de echte diehards trainen gewoon door. Tot zaterdag 7 maart a.s. om 16.45u in Dordrecht!