Heren 2 gaat naar een wedstrijd en neemt mee:

Sportschoenen, tenue, snoepjes (Tycho), sporttape (Roel), kilo’s bananen (Kevin), badpak (Barry), kalmeringstabletten (Joram, vergeet ze meestal in te nemen) en acht knappe mannen (José)…

Met volgepakte sporttas vertrokken de mannen richting Oosterhout. Eenmaal aangekomen bleek het VOKO-home geen sporthal, maar een heuse ijsbaan!

Met ondergebonden schaatsen werd gestart aan de eerste ronde. Het ijs bleek gladder dan gedacht. Roel bleef al direct wankelend achter bij de start, Barry schoot uit zijn baan in de eerste bocht en de techniek van Kevin (buikschuiven) bleek ook weinig succesvol. Toen Mark een dikke 10+ verdiende voor zijn uitvoering van de salto, vond de ijsmeester het genoeg! Tijd voor een dweilpauze…

De schaatsen moesten worden geslepen! Gelukkig was daar de jury, die een wondermiddel aanreikte… HAARLAK!

Eén spuitje onder iedere schoen, en je vliegt werkelijk over het ijs. Absolute aanrader! Ineens werd grip gevonden, en waren de stoeltjes ter ondersteuning niet meer nodig. Ook de mannen uit Oosterhout waren inmiddels op de hoogte van het wondermiddel, waardoor beide teams in de eerste twee rondes in evenwicht wisten te blijven.

Het werd tijd om weer aan de leiding te komen. De tussensprint in de derde ronde leverde nog een flinke voorsprong op, maar kostte uiteindelijk te veel energie. In de laatste rondes lieten de VOKO’ers zien een race beter te kunnen indelen, waardoor zij uiteindelijk alsnog de hoogste trede van het podium mochten betreden!

Met twee punten in de zak werd de dopingcontrole bezocht. Iedereen een negatief resultaat, alhoewel een enkeling wel een verdachte hoeveelheid alcohol in het bloed bleek te hebben.

Onze volgende wedstrijd is tegen/bij Spirit op 2 november. Uiteraard staat de haarlak vanaf nu wekelijks op de paklijst!

(Rondetijden: 23:25s, 25:17s, 07:25s, 23:25s & 15:13s)