Na de degelijke 3-1 winst van enkele weken geleden tegen de reserves van VC Tilburg moesten de mannen uit Zuid vorige week een bittere pil slikken. Op bezoek in Waspik waren de Rotterdamse Superhelden erg goed op weg om een zesde overwinning op rij neer te zetten. Uiteindelijk dachten de mannen van Atak hier uiteindelijk anders over. Na een 2-0 en een 16-10 voorsprong bleek de koek op en roken de Waspikkers bloed….. met een 3-2 nederlaag moest er een eerste verlies worden geïncasseerd en dat deed pijn….. en dan vooral de manier waarop………

Afgelopen zaterdag zou wederom een zware beproeving gaan worden. De nummer 4 op de ranglijst VC Wik uit Groot Ammers zouden de am”bier”tieuze Rotterdammers het vuur aan de schenen komen leggen. Het werd uiteindelijk een mooie pot volleybal met veel strijd en vakfouten#oftochniet.

De Rotterdammers kende dit maal een volledige selectie. Invalsuperheld Chris was wederom van de partij en zou was er een volwaardige selectie van 11 fitte gasten. Opperbaas Havenaar stuurde de eerste set Tom, Rick, Tunc, Jasper, Mees en Marco het veld om hun “basis”kunstje te gaan doen…. Na lang “Wikken” en wegen zijn de Rotterdammers namelijk tot de conclusie gekomen dat de kracht van het team ligt in het uitvoeren van vooral de simpele basiselementen.

De eerste set werd er scherp gestart door de Rotterdamse selectie. De passing was volledig onder controle en met afwisselend spel wisten eigenlijk alle aanvallers door Tom op maat bediend te worden. Met een 25-20 was de eerst set een zeer verdiende prooi voor de Superheldenformatie. Set 2 bleek echter een ander verhaal. De bezoekers wisten de druk op te voeren en hier leek Volley Zuid in eerste instantie onder de indruk van te zijn. Op 9-13 achterstand was coach Havenaar genoodzaakt in te grijpen en moest de toch niet slecht spelende Mees het veld verlaten voor onze hardhitter Stefan. Uiteindelijk leek dit wel het gewenste effect te hebben en werd de achterstand ingelopen. Door enkele slordigheden aan het einde van de set moest deze alsnog worden afgestaan en met 24-26 trokken de Ammerse mannen de stand weer gelijk.

De derde set mocht Niels het veld betreden en leek het een volledige walk-over te worden voor de Rotterdammers. Op 19-13 leek er geen vuiltje aan de lucht en lag de 20-13 zo goed als voor het grijpen. Dit gebeurde echter niet! De 20-13 werd niet gemaakt en met een sterke serviceserie van Wik wisten zij de set weer spannend te maken en uiteindelijk terug te komen tot 19-19, dit uiteraard tot grote ergernis aan de zijde van Volley Zuid. Op karakter en met de juiste instelling werd de draad weer opgepakt en met enkele goede knallen wisten de Rotterdammers alle opgedane illusies bij de mannen van Wik weg te meppen. Met 25-21 werd er een 2-1 voorsprong genoteerd en dat kwam toch hard aan in het Ammerse kamp. De vierde set bleven de Rotterdammers de betere ploeg en met zeer goed pass- en verdedigingswerk en goede spreiding aan het net door onze Tom konden vooral Rick en Stefan zich naar hartenlust uitleven. Met nog een 25-21 werd de zesde overwinning in zeven gespeelde wedstrijden gevierd!

Uhm….. We doen het best aardig gasten! We staan gewoon FUCKING op een derde plaats!

#Biersmaaktlekker #Lasergamenisleuk #Doodhertisoke #Escaperoomtesimpel #Bierbleeflekkersmaken

Volgende week wederom om 16.00 uur een thuiswedstrijd. We spelen dan tegen de hekkensluiter van dit moment VCE/PSV. Dit zegt uiteraard niets…. We moeten de koppen erbij zien te houden en zorgen dat na afloop het geel wederom naar overwinning smaakt!