Op 2 november 2019 mocht de Zuid Rotterdamse mannenselectie van Volley Zuid zich gaan opmaken voor hun 4e wedstrijd van het seizoen.  De laatste competitiewedstrijd leek alweer even geleden aangezien het laatste duel bij HandsUp in Berlicum na het inslaan vanwege “de blij dat ik glij-affaire” werd gestaakt .

Nu, zonder opperbaas Havenaar en “hardhitters” Stefan en Jasper maar met “invalsuperheld” Chris werd de strijd aangegaan met de Bredanezen. De laatste seizoenen wist Volley Zuid in de uitwedstrijden tegen de mannen van de Burgst  geen overwinningen te behalen en daar komt dan nog bij dat er de laatste jaren wel steeds een blessure uit Breda werd meegenomen.  Lijkt me duidelijk …. Dit moet ook anders kunnen!

Met Tom, Rick, Tunc, Niels, Mees en Marco als basisstrijders werd de wedstrijd in Breda gestart. Het was direct duidelijk dat de selectie van de Burgst vele wijzigingen heeft doorgevoerd ten opzichte van het seizoen 2018-2019. Kwalitatief lijken de mannen uit Breda het dit seizoen beter voor elkaar te hebben en daar hadden de Zuid-Rotterdammers dan ook last van.

Volley Zuid begon erg onwennig aan de wedstrijd en had het zoals wel vaker lastig in de passing. Hiermee was de opbouw bij de Rotterdammers aan het begin slordig. Gedurende de wedstrijd kreeg Volley Zuid meer grip op het spel van de tegenstander en langzaam werd de forse achterstand ingelopen. Met kunst en vliegwerk, maar met hard werken werd de eerste set uiteindelijk met 25-23 binnengeharkt……. Was het mooi volleybal? … Nee, alles behalve,  maar we gaven niet op en dat blijkt dan toch zijn vruchten af te werpen.

Set 2 kende eigenlijk hetzelfde begin als die van set 1. De mannen uit Breda wisten met een flinke portie servicegeweld de Rotterdamse passlijn regelmatig te ontregelen.
De Rotterdammers kwamen in deze set niet echt aan bod en met een duidelijk 25-17 voor de Burgst leek het wederom op een anticlimax uit te lopen.

Met onze “invalsuperheld” Chris voor Mees op de passer-loper positie probeerde de Rotterdammers vanaf set 3 het tij te keren. In eerste instantie leek dit niet het gewenste effect te hebben en moest Volley Zuid bij een 20-17 achterstand vol gas om alsnog met een goed geval de Bredase arena te kunnen verlaten. Met wederom hard werken en ook wat beter volleybal werd ook deze achterstand omgebogen en uiteindelijk de set nipt met 25-23 gewonnen. De Burgst leek geknakt en begon de vierde set zeer matig. Met veel foutservices werd Volley Zuid in het zadel geholpen. Na een 10-4 voorsprong werd het uiteindelijk bij 15-15 nog even spannend maar de Rotterdammers namen vanaf dat moment definitief afstand en de wedstrijd werd uiteindelijk met 25-21 in de vierde set winnen afgesloten.

Het am”bier”tieuze Rotterdamse Superhelden-team kent een bijzonder goede start van het seizoen. Vier wedstrijden gespeeld, vier wedstrijden gewonnen, twee verliespunten…. #wijblij #Doelstellingdoenwetochlekkernietbijstellen!

Aankomende zaterdag 9 november 2019 om 16.00 uur de thuiswedstrijd tegen de reserves uit Tilburg. Komen jullie kijken of vijf op een rij ook bestaat?