Afgelopen zaterdag 28 september 2019 was de eerste thuiswedstrijd van het seizoen  voor de Zuid-Rotterdammers. Na de klinkende en wellicht iets wat onverwachte overwinning vorige week in Dordrecht waren de mannen van Volley Zuid wederom gebrand op een goed resultaat.

Opperhoofd Havenaar kon dit maal beschikken over 10 fitte spelers. Door afwezigheid en de langdurige blessure van Stevin was Chris bereid gevonden zich dit maal weer bij de selectie te voegen en dat was uiteraard een feestje en smaakt naar meer!

De tegenstander: het studententeam uit Eindhoven “Hajraa”. De mannen uit Eindhoven wisten zich vorig seizoen middels PD-wedstrijden veilig te spelen en komen dan ook dit seizoen weer uit op nationaal niveau.

Vorig seizoen wisten de Rotterdammers hun thuiswedstrijd makkelijk in winst om te zetten (4-0 winst) maar was de return in Eindhoven wellicht het dieptepunt van dat seizoen (1-3 verlies). De selectie van Volley Zuid had dus nog wat recht te zetten…..

Met Tom op de spelverdeling, Rick op de diagonaal, Tunc en Niels op de middenpositie en Stefan en Marco als passer-lopers werd de strijd aangegaan met de luidruchtige selectie van Hajraa.
Met goede services wist Volley Zuid de passing van Hajraa volledig te ontregelen.
De Zuid-Rotterdammers wisten dan ook binnen no-time een zeer grote voorsprong op te bouwen en met verzorgd volleybal werd de eerste set met 25-17 binnengetimmerd.

Eigenlijk was het al na set 1 wel al duidelijk: We mogen gezien het spelbeeld geen set laten liggen. De Rotterdammers hadden nog maar één missie, één doel, die 5 vette punten op Rotterdam-Zuid houden!
Dus vooral goed blijven serveren en zorgen dat de mannen uit Eindhoven niet tot de gewenste opbouw kunnen komen. Zonder zelf al te groots te spelen wisten de Rotterdamse Superhelden de Eindhovenaren redelijk eenvoudig op de knieën te krijgen.  Opperhoofd Havenaar kon het zich uiteindelijk zelfs veroorloven om alle “helden” speeltijd te geven en dat gaf de overwinning extra glans.

En ja we blijven natuurlijk am”bier”tieus dus het geel smaakte prima.
Twee wedstrijden, 9 punten….. WHOOPWHOOP! Volgende week 5 oktober 2019 wederom een thuiswedstrijd, om 16.00 uur mogen wij aantreden tegen de mannen van VC Landgraaf. Vorig seizoen tweemaal van verloren…… Kunnen we de rollen dit seizoen omdraaien? Tot dan!