Enigszins verrassend vindt de Rotterdamse mannenselectie zich na 8 gespeelde wedstrijden terug op een tweede positie op de ranglijst.  Afgelopen zaterdag mochten zij zich in Gennep gaan opmaken voor een ware topper in de tweede divisie.
Vorig seizoen wist Volley Zuid in de verloren wedstrijden altijd wel een setje mee te pakken, echter was het uitgerekend de Gennepse selectie die de Zuid-Rotterdammers in de laatste wedstrijd van dat seizoen op een 4-0 nederlaag wist te trakteren.  Ook dit seizoen blijkt de selectie van de Flamingo’s lastig te kloppen en staan zij op een verdiende derde positie op de ranglijst.  

Volley Zuid begon de wedstrijd met Erik, Rick, Tunc, Niels, Stefan, Marco en gelegenheidslibero Stevin!
De eerste twee sets gingen vrijwel gelijk op maar hielp de thuisploeg op cruciale momenten goed mee door toch wel veelvuldig fout te serveren. De passing van de Rotterdammers was prima op orde en door goede spreiding wisten alle aanvallers in stelling te worden gebracht. Met 25-22 en 25-21 werd er een verdiende 2-0 voorsprong gepakt en dat waren al 2 punten meer dan een seizoen eerder.

De altijd lastige derde set werd slordig begonnen door Volley Zuid, maar dit was daarentegen ook de verdienste van de mannen uit Gennep. Zij wisten de druk aardig op te voeren door beter te serveren en meer ballen van de grond te halen. De in het begin van deze set opgelopen achterstand kon niet worden goedgemaakt en met 25-20 werd de wedstrijd weer open gegooid!

Het zou dus moeten gaan gebeuren in set 4 en lang leek dit ook daadwerkelijk het geval. Het bleef uiteindelijk een gelijk opgaande strijd maar bij 21-19 in het voordeel van de Rotterdamse Superhelden leek het er toch echt op dat er wederom een 3-1 overwinning mocht worden bijgeschreven….. dit alles werd om zeep geholpen door enkele knullige fouten aan Rotterdamse zijde. Met 25-23 wisten de Gennepnaren te profiteren en de stand gelijk te trekken.

De vijfde set wisten de Rotterdammers echt karakter te tonen. Met stevig serveerwerk en slimme ballen aan het net werd er direct een 5-1 voorsprong genomen. Ook deze voorsprong kon niet worden vastgehouden maar vanaf 8-8 was het toch weer Volley Zuid die het heft in handen nam. Met goed verzorgd volleybal werd de set met 15-9 gewonnen en kon er een klein feestje worden gevierd. We hebben dan ook twee keer genoten van het overwinningsgeel in Gennep…… want wees nou eerlijk op één been kun je niet leven!

Een uit-overwinning op een directe concurrent is goed voor het vertrouwen, zeker wanneer je weet dat volgende week titelkandidaat Limac op bezoek komt.  We maken ons geen illusies maar willen gewoon een leuke pot volleybal spelen #onzedoelstellingblijftgelijk #hetmoetnietgekkerworden!

Noteer: 14 december 2019 – 16.00 uur – Sporthal Mercatus! Helpen jullie ons mee aan een stuntje?

@Stevin: Tof dat je de gehele wedstrijd mee hebt kunnen doen, smaakt naar meer!