Afgelopen zaterdag 15 december 2018 mocht het am”bier”tieuze Volley Zuid zich opmaken voor een echte subtopper in de tweede divisie. Waar de Rotterdammers zich trots op de derde trede van de ranglijst  weten te manifesteren was de tegenstander er dit maal één van formaat.
Op bezoek kwam de selectie van de Roze Vogels uit Gennep. De Gennepse selectie,  stond voor deze kraker, met 3 punten achterstand, op een vierde positie op de ranglijst en dat beloofde dus een mooi potje te worden.


Volley Zuid stond weer eens met een volledige 9 koppige- selectie aan het startsein en dat voelde heerlijk! De eerste set stuurde opperhoofd Havenaar, Erik, Rick, Tunc, Niels, Stefan en Marco de arena in.
Direct was duidelijk dat de scherpte ontbrak, echter bleven de Rotterdammers lang in het kielzog van de bezoekers uit Gennep. Aan het einde van de set bleek Volley Zuid niet de juiste keuzes te maken waardoor deze set wellicht wat knullig met 23-25 werd gelaten aan de roze vogels.

Duidelijk was dat het spelbeeld moest veranderen aangezien we als makke schapen in het veld stonden. Opperhoofd Havenaar was terecht ontdaan van deze wanvertoning en probeerde met harde woorden de neuzen de goede richting op te krijgen….. en dit bleek effect te hebben.

Met hard werken, heel hard werken wisten de Rotterdammers de frustraties van zich af te spelen. Het was niet altijd goed maar er werd voor iedere bal geknokt en dat kan soms ook resultaat opleveren. Het was duidelijk dat Volley Zuid beter ging draaien, waarbij de druk op de Gennepse selectie toenam. Het krachtsverschil werd hiermee uiteindelijk  duidelijk zichtbaar.   Alleen in set 3 bij een zeer riante voorsprong wist de spelverdeler van Gennep door enkele goede services de Rotterdammers te laten wankelen…… onbegrijpelijk gezien het spelbeeld. Uiteindelijk wist Volley Zuid ook deze set de rug te rechten!

De laatste sets werden met 25-17, 25-22 en 25-18 binnengehaald en zo dus weer een overwinning in “ the Zuid Rotterdamse pocket”.
Met 7 overwinningen uit 10 wedstrijden kun je wel zeggen dat we terecht op een derde plaats op de ranglijst staan. 

TROTS, dat is het gevoel wat overheerst….. trots op het feit dat we dit maar mooi even flikken! Geniet van de feestdagen en tot in 2019!