Voor het eerst in tijden mochten wij afgelopen zaterdag weer voor eigen publiek spelen. En zeker niet de minste wedstrijd: de nummer 8 en directe concurrent Meerkerk kwam op bezoek. Huiswerk gedaan, Janice en Hellen aanwezig en Nienke die ons succes wenst. Dat belooft veel goeds!

Vanaf het eerste fluitsignaal begonnen we scherp en gefocust aan de wedstrijd. We wisten van de vorige keer dat Meerkerk geen bal op de grond laat vallen. Dat werd de eerste set meteen duidelijk. Vele lange rally’s werden gespeeld en de stand ging gelijk op. Eén rally daarvan spande zeker de kroon, waarop Britt zei ‘jongens even rustig aan’. Helaas serveerde ze daarna in het net. We wisten mede door Milon als meest scorende aanvaller de spanning er goed in te houden: van 18-18 naar 21-23 naar 23-23. Op dat moment mocht Hellen in het veld komen om te serveren. Mede namens haar met een mooie service op de lijn hebben we de eerste set binnengehaald 25-23!

Met de spanning van set één nog in ons achterhoofd moesten wij al snel weer aan de bak voor de tweede set. Al snel kwamen wij op een achterstand van 4-9. Puntje voor puntje blijven spelen, maar heel veel dichterbij kwamen we steeds niet. Het verschil bleef 3 à 4 punten. Jan besloot daarop twee wissels toe te passen. Uiteindelijk hebben we ons nog redelijk herpakt, maar dit was helaas te laat: 21-25 voor Meerkerk.

Dat moest in set derde anders en dat gebeurde. Opnieuw begonnen wij met veel enthousiasme aan de derde set. Goede serviceseries, veel betere passing dan de voorgaande wedstrijd en een zeer goed blok. Kris wist aan de buitenkanten de bal hard op de grond te slaan, terwijl bij ons de bal door Denise niet op de grond viel. Volleybal is best leuk zo! En ohja, Britt wist de libero uit de pass te serveren (maar dat is helemaal niet erg, toch Denise?). Al met al een goede set en verdiend gewonnen. Op naar de 4 punten!

Dat leek begin 4e set goed te komen. Alles liep vrij goed, waardoor Nanet makkelijk haar aanvalsters kon zoeken. Naomy pakte zowel aanvallend als blokkerend veel punten mee. Al snel liepen we uit tot een stand van 13-4. Makkie! Totdat Meerkerk zelf weer ging volleyballen (of wij lieten het voor een groot gedeelte afweten). Opeens was het weer 18-18. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Gelukkig hebben we ons karakter getoond en ook deze set hebben we uiteindelijk met 25-22 binnengehaald. Een beetje spanning is soms ook wel leuk.

Na de wedstrijd mocht daar zeker een tompouce op gegeten worden, want Jan is dinsdag jarig!! Hiep hiep hoera, op naar de volgende punten! Aankomend weekend zijn we vrij, 8 februari kunnen jullie ons weer aanmoedigen. Zelfde plek, zelfde tijd. Tot dan!