Met een dikke 3-1 op onze neus waren wij de vorige keer verslagen de sporthal van Voleco uitgelopen. Het was immers een maandagavond, maar dat is eigenlijk ook maar een slap excuus. Zaterdag 2 februari was het dan zover. De groentjes mochten het nog eens proberen, maar dan aan de Spinozaweg. Natuurlijk laten wij niet over ons heen lopen en hadden wij alle strijdlustige hormonen naar boven gehaald om eens even te laten zien wie hier nu de baas is.

Nu dames 1 goed gevuld aan de kant staat, was dat ook direct hoorbaar. Vanaf het eerste punt maakten wij een oorverdovend kabaal en lieten wij onze beste kanten zien. Nanet die per ongeluk een middenaanval verdedigde en Marichelle die ineens stond op te letten om een driemeter aanval erin te beuken. Of naja, beuken, een zachtaardig klapje dat precies op het lege plekje midden in het veld van de tegenstander viel. Je zou zeggen: dit wordt een eitje. Maar dames 1 is niet de makkelijkste. Na een overwinning van set 1 slaan de hersenspinsels van het team altijd een beetje op hol. Of het nu die naakte mannen in de kleedkamer waren die het niet nodig vonden om de deur dicht te doen of dat ene druifje dat te zuur was, er is altijd wel een reden om die tweede set weg te geven. Daar leek het dit keer ook weer op. Met een achterstand van 13-6 wist Ali al hoe laat het was… nu geven we Ali vaak gelijk om zijn temperament een beetje te sussen, maar dit keer lieten we ons niet kisten. We kwamen terug en gooide alles in het spel. En met alles wordt inderdaad ALLES bedoeld. Twerkend probeerde Britt een bal te redden, maar helaas blies de scheids, in alle verlegenheid, per ongeluk op zijn fluitje en maakte er maar voetfout van. De tweede set was spannend en we sleepte de winst nipt binnen met 25-23.

De groentjes werden geïrriteerd en merkte dat het een totaal ander spel was dan de vorige wedstrijd. Hier maakten wij gebruik van en pakte een voorsprong van 19-03. De servicedruk die Volley Zuid leverde was perfect, maar desondanks was de libero van Voleco niet te paaien voor een slechte pass. Nanet gooide op d’r gemakje zo’n 13 serviceballen erin en de rest maakte het casual af. De midden speelsters wisselde pas bij de 20ste punt, waardoor ook de Denise er nog nooit zolang achter elkaar heeft ingestaan. Bij punt 20 dachten de dames, dit gaat ons wel heel erg snel. We moeten toch iets uit die contributie halen? De set eindigde met 25-16.

De welberuchte vierde set was momenteel niet meer zo welberucht. Het vertrouwen dat deze wedstrijd gewonnen zou worden met 4-0 zat er al in en het bier werd al door meerdere speelsters (denkbeeldig) geproefd. De set eindigde met een overwinning van 25-19.

Na dit grote succes moet er natuurlijk altijd weer even kritisch gekeken worden naar een aantal verbeterpunten. Zo spreekt Ali: “De druiven waren al beurs voordat ik ze in mijn mond deed.” Oke Ali, tot volgende week.