Na de ongelukkige wedstrijd van vorige week tegen de Bredase hekkensluiter De Burgst, waarbij het am”bier”tieuze Volley Zuid met een onverwachte 3-2 nederlaag huiswaarts moest keren, stond afgelopen zaterdag de selectie van VC Volt op de stoep.

Gelukkig bleek de, tegen de Burgst, opgelopen blessure van Christiaan mee te vallen waardoor deze weer volledig inzetbaar was tegen de selectie uit Beers.  Opperhoofd Havenaar stuurde de eerste set, Erik, Rick, Tunc, Niels, Chris en Marco het veld in om zich te gaan mengen in een lastige volleybalstrijd.  Waar de bezoekers uit Beers veelvuldig tot scoren wist te komen was het voor de Rotterdammers lastig om voor de juiste spreiding te zorgen.  Passend had Volley Zuid het eigenlijk prima op orde echter bleek het scorend vermogen te minimaal waardoor de eerste set met 22-25 verloren ging.

Deel twee van de wedstrijd bleef het zestal ongewijzigd, echter het vertoonde spel veranderde aanzienlijk. Met meer servicedruk en betere spreiding kon het spel van de bezoekers uit Beers worden ontregeld. Met een redelijk simpele 25-16 was de wedstrijd weer in evenwicht.

De Zuid-Rotterdammers hadden de smaak te pakken en wisten ook in deel drie een ruime voorsprong te pakken. Bij een 15-10 voorsprong ging het echter weer mis, net zoals in de vorige wedstrijd tegen de Burgst wisten de Rotterdammers niet goed om te gaan met enkele tegenpunten en zo werd de set in de schoot van de tegenstander geworpen, dit zonder VC Volt tekort te doen want zij speelde gewoon een prima set. Met 19-25 wisten de bezoekers een 2-1 voorsprong te pakken en leken zich hiermee te revancheren voor de thuisnederlaag aan het begin van het seizoen.

In set 4 mocht Tom de lijnen uit gaan zetten bij de Rotterdammers. Deze set was een gelijkwaardige strijd, alleen moesten de mannen van Volley Zuid er zelf in gaan geloven dat we deze wedstrijd zou kunnen kantelen. Met wederom een donderspeech van de opperhoofd bleef Volley Zuid strijden voor wat het waard was. Bij een 21-23 achterstand leek het pleit beslecht, de vrouwenselectie van VC Volt was volledig in haar element……   maar dat was van korte duur!
Met een slimme wissel in de blokkering, Stefan voor Rick wisten de Rotterdammers de druk volledig op te voeren en dit resulteerde direct in een tweetal waanzinnige blokkeringen van Tunc.
VC Volt was het even kwijt en Volley Zuid profiteerde optimaal door direct op het eerste setpunt toe te slaan en met 25-23 een vijfde set af te dwingen. De vijfde set was wellicht de beste set. Waarbij in het begin de Beerse selectie een kleine voorsprong wist op te bouwen was de wissel met 8-7 in het voordeel van Volley Zuid.
Het was een echt gevecht welke uiteindelijk met goed side-out volleybal werd gewonnen door de thuisploeg. Met 17-15 waren de Rotterdammers wellicht het meest gelukkig maar de overwinning voelde fantastisch. De achtste overwinning is een feit en we staan nog steeds op een derde plek op de ranglijst.
Volgende week mogen we aantreden tegen de koploper Skunk uit Veghel, hopelijk kunnen we daar een mooie pot spelen. We hebben geen illusies maar de bal blijft rond………………