Zonder al te veel illusies vertrok de selectie van het am”bier”tieuze Volley Zuid afgelopen zaterdag richting Veghel om gewoon een lekker potje te volleyballen tegen kampioenskandidaat en koploper Skunk.

Het contrast tussen de beide ploegen was bij aanvang in de sporthal enorm….
Waar de gastheren reeds met een twaalfkoppige selectie een beetje aan het in-trainen waren op het centre-court kwamen de Rotterdammers met zeven mannen binnendruppelen. Uiteindelijk bleek het contrast tussen de beide ploegen tijdens de wedstrijd reuze mee te vallen.

Ons doel was in eerste instantie om lekker te volleyballen en goed partij te bieden om zo zonder volleybal-kater het veld te kunnen verlaten. Uiteindelijk staan we ook niet voor niets op een derde plek op de ranglijst, dus we zullen toch best iets kunnen zou je denken…… En heel misschien kunnen we zelfs met een puntje huiswaarts, tja dan zou het traditionele bezoek aan de Mac helemaal lekker smaken.

De eerste set werd er gestart met: Tom, Rick, Tunc, Niels, Stefan en Marco. Deze set ging erg lang gelijk op. Ook de mannen van Skunk wisten niet altijd tot scoren te komen en dat gaf de Rotterdammers moed om te blijven knokken voor ieder punt. Op een 22-21 voorsprong voor Volley Zuid wist Skunk enkele goede services neer te leggen waardoor we binnen no-time op een 24-22 achterstand werden gezet. Uiteindelijk wist Volley Zuid in de rally te blijven en jammer genoeg net niet de 24-24 te scoren, dit was gezien het verloop in de eerst set wellicht wel verdiend geweest. Uiteindelijk was het dus Skunk die met een nipte 25-23 een 1-0 voorsprong wist te pakken.

De tweede set bleek voor de Rotterdammers het hoogtepunt van dit Veghelse avontuur. Met heel hard werken wisten we een 12-8 voorsprong te pakken. Wederom wisten we goed mee te komen met het spel van de koploper. Het werd echter nog gekker toen Marco vanaf dat moment naar een 20-8 voorsprong wist te serveren. Met goed verdedigend werk en rake klappen aan het net werden de mannen van Skunk het spoor volledig bijster gemept. Met een zeer overtuigende 25-15 wist Volley Zuid de stand gelijk te trekken en hiermee was het doel eigenlijk al bereikt. Gevoelsmatig hebben we gewoon weer een punt gepakt in de eerste divisie, whoopwhoop!

De derde en vierde set was het vooral Skunk die de dienst wist uit te maken. Met heel veel servicedruk wisten zij regelmatig de opbouw van de Rotterdammers te ontregelen. Positief is wel dat het geen afslachting is geworden, we bleven knokken voor ieder punt maar uiteindelijk moesten wij onze meerdere erkennen. Met 25-15 en 25-18 wist Skunk zeer terecht de ongeslagen status te behouden.

Door het verlies van de Roze vogels en de mannen uit Landgraaf blijft Volley Zuid nog steeds op een derde positie op de ranglijst staan. Aanstaande zaterdag ontvangen wij om 16.00 uur de selectie van Aethos uit Arnhem. Deze promovendus heeft zich keurig in de middenmoot weten te manoeuvreren en zal uit zijn op revanche. Het am”bier”tieuze heren 1 is dan ook gewaarschuwd!