Na de teleurstellende verliespartijen tegen VC Landgraaf en Hajraa, waarbij de am”bier”tieuze Rotterdammers nimmer het gewenste niveau wisten te behalen bleek het weekje rust hen enigszins goed te hebben gedaan.

Afgelopen zaterdag kwamen de reserves uit Den Dungen HLB Daal op bezoek. Na Skunk is dit vooralsnog de beste ploeg uit de poule gebleken. In de uit-wedstrijd werd er een puntje binnengesleept maar waren alle sets boven de  20 punten geëindigd.  Dit zou dus enig perspectief kunnen bieden voor een mooi potje volleybal in eigen huis.

Stefan en Chris bleken na de opgelopen blessures beide inzetbaar en met Barry uit heren 2 op de bank hadden we dit maal een selectie van 9 mannen.  Opperhoofd Havenaar stuurde de eerste set Tom, Rick, Tunc, Niels, Stefan en Marco de arena in. Het doel was duidelijk, de druk neerleggen bij de tegenstander zodat zij moeilijk tot aanvallen zouden kunnen komen. Maar nog belangrijker plezier maken want er wordt nergens meer om gespeeld….. we staan nog steeds derde en de doelstelling om te handhaven lijkt meer dan te zijn gelukt!
Uiterst gemotiveerd werd de tegenstander bestreden en lang konden de mannen van Volley Zuid ook in het spoor blijven. Net toen Volley Zuid een eerste voorsprong kon pakken door een nette prikbal van Stefan was het de scheidsrechter die het toch wel onsportieve gebaar van de coach van HLB Daal overnam en hiermee zorgde voor veel commotie.  Tja… en uitgerekend deze scheidsrechter kennen wij nog als de hoofdrolspeler in “vandaag is drie maal rood” dus veel krediet had de beste man niet opgebouwd bij de Rotterdamse selectie.

De mannen uit Rotterdam lieten zich van hun beste kant zien, bleven knokken en kwamen zowaar als eerste op setpunt, deze werd middels een goede side-out weggewerkt. Uiteindelijk waren het de bezoekers die met een minimaal verschil de eerste set met 24-26 naar zich toe wisten te trekken.

Set 2 gaf eigenlijk een identiek spelbeeld. Lang wisten beide ploegen elkaar het vuur aan de schenen te leggen. Het was gewoon een leuke pot volleybal. Jammer genoeg wisten de Rotterdammers zich niet te belonen en moesten zij ook deze set met minimaal verschil laten aan de mannen uit Den Dungen, 23-25! De volgende set moet de beloning worden voor het harde werken en het goed verzorgde volleybal aan de zijde van Volley Zuid. Wellicht verslapte de concentratie aan de zijde van HLB Daal maar uiteindelijk moet gewoon geconcludeerd worden dat Volley Zuid in set 3 de betere ploeg was. Met een stabiele passing en vooral goede verdedigende acties wist de thuisploeg een dusdanige marge op te bouwen waarmee zij uiteindelijk, meer dan verdiend, met 25-19 aan het langste wisten te trekken.
Dit was dan ook wel direct de laatste stuiptrekking van de Zuid-Rotterdammers. De vierde set werd een formaliteit. Het was het allemaal net niet en dat mag en kan tegen een ploeg als HLB Daal niet.

Wederom een 3-1 verlies voor de mannen van Volley Zuid. Toch mogen we tevreden zijn over het vertoonde spel. We hebben de drie eerste sets laten zien dat we echt wel een potje kunnen volleyballen. We lijken op de weg terug………….Het geel na afloop heeft dan ook meer dan prima gesmaakt, dikke PROOST!