Afgelopen zaterdag 8 december 2018 mocht de Zuid Rotterdamse mannen selectie aantreden tegen de reserves uit Tilburg.  Het vorige seizoen werd hier vermoedelijk de slechtste wedstrijd in jaren gespeeld en zodoende een 3-1 nederlaag geleden, deze pijnlijke nederlaag stond dan ook bij iedereen nog in de geheugen gegrift …. Het moest nu dus echt anders!

De Tilburgers daarentegen draaien een zeer stabiel seizoen, met een goede notering in de middenmoot doen zij het dit jaar naar behoren maar de verliespartijen tegen de nummers 10 en 11 op de ranglijst zegt genoeg over de wisselvalligheid van dit team.

De eerste set werd er gestart met Tom, Niels, Tunc, Rick, Stefan en Marco.
Met zeer rommelig volleybal en een toch wel hoge foutenlast aan beide kanten bleek Volley Zuid uiteindelijk het meest stabiel te zijn en met een relatief makkelijke 20-25 werd er een 1-0 voorsprong gepakt. De tweede set was eigenlijk identiek aan de eerste set en ook deze werd vrij simpel binnengesleept en (19-25)  zo stond er een 2-0 voorsprong voor het am”bier”tieuze Volley Zuid. Dat is dus al een puntje meer dan het jaar ervoor…….

In derde set leek er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht,  de Rotterdammers bleven met slordig volleybal aan de goede kant van de score. Op 19-14 waren de gedachten vermoedelijk al bij het overwinningsgeel, maar daar dachten de Tilburgers jammer genoeg toch even anders over.

De Tilburgernaren gingen uit een ander vaatje tappen. De foutenlast ging omlaag en de Rotterdammers hadden het lastig met deze omschakeling. Met 25-23 en 25-22 wisten de mannen van VC Tilburg een vijfde set af te dwingen.

Met vers vlees in de Rotterdamse gelederen: Chris voor Marco en Erik voor Tom leek Volley Zuid herboren. Vooral Chris bleek in de vijfde set niet te stoppen! Het werd een spectaculaire set, de beste van de wedstrijd. Na een zinderend einde mochten de Zuid-Rotterdammers met 20-18 hun zesde overwinning bijschrijven.

Met deze overwinning blijven we nog steeds derde op de ranglijst en dat staat zo leuk man!

Aankomende zaterdag 15 december 2018 om 16.00 uur mogen we het in onze thuis- arena weer opnemen tegen de roze vogels uit Gennep. Wordt een leuk potje….