SECOND DIVISION HERE WE COME AGAIN…………………

Het vlaggenschip van de Zuid Rotterdamse club neemt zich ieder seizoen voor om vol strijd en met plezier te volleyballen. Hiermee hopen zij dat er in ieder geval drie teams onder hen eindigen zodat de uitgesproken doelstelling “handhaving” kan worden gerealiseerd.

Na inmiddels 8 seizoenen op dit niveau te spelen, waarbij er de laatste jaren wordt meegedaan in de subtop, doen de mannen van Volley Zuid zich hiermee wellicht wat tekort maar niets is fijner dan het behalen van de doelstelling dus ook voor het komende seizoen gaan we in ieder geval voor plek 9.

Het afgelopen seizoen werd uiteindelijk afgesloten op een keurige 4e plek. Hiermee is overigens niet gezegd dat het een soepel seizoen was. Met maar 7 volledig inzetbare spelers bleek het seizoen uiteindelijk toch wel erg lang. Waar er in de eerste seizoenshelft nog 7 van de 10 wedstrijden in winst werden omgezet bleek dit in het tweede deel van het seizoen een stuk lastiger. Toen wisten de Rotterdammers maar 3 van de 10 wedstrijden te winnen. Toch mogen de Zuid-Rotterdammers trots zijn op het behalen van plek 4 want hiermee wisten zij zich wederom te verzekeren van een seizoen volleyballen op nationaal niveau!

Het nieuwe seizoen 2019-2020 staat inmiddels op het punt van beginnen en de selectie is compleet. Wie zijn er volgend seizoen allemaal te zien in de Mercatus-Arena van de tweede divisie:

Op de spelverdeling blijven Tom Havenaar en Erik van de Vreugde de lijnen uitzetten.
Ook op de middenpositie kennen we geen wijziging, naast Tunc Gonenc en Niels de Gelder mogen we het komende seizoen ook weer wat vaker gaan genieten van Jasper Deuring en daar zijn wij allemaal heel blij mee!
Op de diagonaal hebben we naast het vertrouwende gezicht van Rick Kanselaar het jonge talent Mees Rabenort kunnen binnenhalen. Deze zeventienjarige volleyballer maakt de overstap van Vollido om zich zo verder te kunnen ontwikkelen!
Als passer-lopers blijven Stefan Boekee en Marco Kanselaar actief maar zal vanuit het tweede team Stevin van Keulen doorschuiven naar het vlaggenschip. Stevin heeft de laatste jaren laten zien een zeer talentvolle volleyballer te zijn en mag dit nu gaan laten zien in de tweede divisie.
Christiaan van der Breggen heeft aangegeven voorlopig geen onderdeel meer te kunnen zijn van de selectie van Volley Zuid. Wij hopen uiteraard wel dat hij betrokken blijft bij het team en  bedanken hem voor zijn jarenlange fanatisme en inzet!
Bovengenoemde mannen zullen ook het nieuwe seizoen weer in het gareel worden gehouden door opperhoofd Ronald Havenaar………………

Wij hopen ook het komende seizoen op veel support, want dat kunnen we goed gebruiken! Het gaat sowieso een mooi seizoen worden, Dikke proost!

 # hetam”bier”tieuze Volley Zuid Heren 1