Wedstrijdverslag 4 april 2019 – Dames 1

Met het idee om na de wedstrijd te gaan stappen in Breda nam de helft van het team de trein vanaf Rotterdam Centraal. Na een overheerlijke oliepasta en de pikante rode oortjes verhalen van Kris kregen we de donderdagavond sfeer wel te pakken. De wilde plannen werden al snel verstoord door de ontdekking dat er helemaal geen treinverbinding na 00.00 van Breda naar Rotterdam ging…Waar gaan we het 25ste levensjaar van Marjon dan vieren?

Eenmaal aangekomen in de sporthal zat de Mcflurry nog op Ali z’n neus en raakten we gelijk in de feeststemming door het spannende blacklight, ‘Waar was Ali nou ineens?’…

Prins Carnaval was ook aanwezig en probeerde de wedstrijd al lekker op te peppen met z’n trommel. Eenmaal begonnen aan de wedstrijd had Rotterdam nog een beetje de tranquilo stand aan. Marichelle wilde ook langzaam opbouwen en speelde een paar bovenhandse balletjes op de 3 meterlijn bij Breda. De puntjes werden dus makkelijk gemaakt…dachten we..

De dames uit Breda hadden de strijdlust om niet voor degradatie te gaan en dat kregen we de eerste set om onze oren. (25-22)

Vanaf de tweede set waren we warm en gingen we ons eigen spelletje spelen, behalve Nienke. Nienke vond het wel leuk om de bal te koppen i.p.v. te spelen: een beetje variatie mag toch wel? Met nog een service serie van onze jonge blom Marjon werd de set snel gepakt. (13-25)

Set 3 begon met veel plezier. Nienke & Britt hadden elkaar ook wel gevonden en zetten wat mooie blokjes samen dicht waardoor Breda alleen nog maar kon prikken. De prikballen werden behendig gepakt door Denise en Marichelle die de grond goed hebben aangeveegd. De servicedruk was goed te zien, want ook Melanie maakte ter afsluiting nog een mooie service serie en de set werd gepakt door 010. (18-25).

De laatste set werd moeizaam gestart. Elke keer een achterstand van 1, 2 of 3 punten zorgde ervoor dat Volley Zuid achter de feiten aan bleef lopen en een vijfde set in het vizier had. Ali kwam uiteindelijk met de oplossing: “Britt, speel de bal nou eens achterover, een beetje risico in het spel mag ook wel een keer!” Marjon zat in haar gedachte al bij haar verjaardagsbiertje dus zag deze actie van Ali niet helemaal aankomen, maar leuk geprobeerd. Het einde van de set werd nog spannend, maar uiteindelijk toch gepakt. (23-25)

Na wat biertjes in de gezellige feest kantine van Breda waren helaas de douches gesloten. Kris d’r blaas kreeg het signaal om naar het toilet te gaan en daardoor was zij de held van de avond. De aanvoerster van Breda zat opgesloten in de afgesloten kleedkamer en Kris heeft haar mogen bevrijden! Onderweg naar de trein mochten we nog een Bvo’tje meenemen en hebben we de Witte Aap in Rotterdam weer mogen helpen aan hun omzet. Ohja, en Marjon is 25 jaar geworden dus kreeg nog een smaakvolle champagne shower in de trein, hihi.

Tot volgende week!