Na de overtuigende overwinning van vorige week op Voleco mochten wij afgelopen zaterdag in Berlicum aantreden tegen de dames van Hands up.

Inmiddels is het een traditie geworden om voor én na de wedstrijd met z’n allen allerlei zelfgemaakte baksels en andere lekkernijen te nuttigen. Annyka had haar wraps meegenomen naar Berlicum en de plaatselijke loempia-man kon ons ook van eten voorzien. Genoeg energie om te volleyballen!

Die energie kwam er in de eerste set meteen goed uit. Via verschillende serviceseries hadden we Hands up goed onder druk. Zelf maakten we weinig fouten en pakten we de punten op de momenten dat het kon. Een hele degelijke set zonder echt hoogstaand volleybal te laten zien. Belangrijke informatie: óók dan kunnen we winnen. Resultaat: 0-1 voor ons (18 – 25).

In de tweede set begonnen de rally’s wat langer te worden. De passer-loper van de tegenstander sloeg verschillende keren over Melanie heen, maar ook daar zochten wij een oplossing voor. Met onze nieuwe tactiek wisten we verschillende ballen in ons voordeel binnen te halen. Annyka en Loes pakten hun kansen en sloegen de ballen hard naar beneden. Loes tussendoor, Annyka rechtdoor. Gedurende de set bleef het gelijk op gaan, met op het einde een kleine voorsprong voor Hands up. Uiteindelijk hebben we deze set na hard werken toch binnengehaald, niet zonder spanning: 26-28.

Na wat wissels in de derde set begonnen we deze set goed, mede door meerdere goede services series van Britt en Annyka. Met een stand van 13-7 op het scorebord leek alles goed te gaan. Nanet kon Milon zonder moeite vinden, Naomy scoorde haar punten en Denise liet geen bal op de grond vallen. Toch lieten we Hands up terugkomen tot 22-19 én zelfs tot 22-22. Twee cruciale beslissingen van de arbitrage maakten dat Hands-Up de derde set binnen haalde met 26-24.

De vierde set lieten we halverwege de set een dipje zien. Serverend kwamen we onder druk te staan en dat hebben we helaas niet meer kunnen ombuigen. Op het eind zijn we met ons eigen spel nog goed teruggekomen, maar dat was helaas te laat: 25-22.

Wederom, net als de vorige twee wedstrijden, een 5e set. Gelukkig weten we dat we deze set met veel enthousiasme kunnen winnen. En dat deden we. Met Kris op het midden en Loes aan service hebben we verder niet veel hoeven doen 6-15. De derde winst op rij is een feit!

Alle support is volgende week in onze eigen hal om 18.00u tegen VCN welkom! De punten trouwens ook 🙂