Afgelopen zaterdag mochten de am”bier”tieuze mannen van Volley Zuid op bezoek in Eindhoven.
De selectie van Hajraa stond de Zuid-Rotterdammers daar gretig op te wachten.  In de thuiswedstrijd hadden de Eindhovenaren niets in te brengen en werd er een eenvoudige 4-0 overwinning behaald.
Inmiddels lijken de Hajraanezen het lek boven te hebben en met 4 overwinningen uit de laatste 5 wedstrijden stegen zij dan ook met stip richting de middenmoot.

De vorige week opgelopen enkelblessure bij Stefan lijkt toch langer te duren dan gehoopt maar de  Rotterdammers hadden 7 fitte spelers en ook  opperbaas Havenaar was van de partij. Niks aan het handje zou je denken…..

In set 1 was direct duidelijk dat de thuisploeg er zin in had. Volley Zuid liet zich in eerste instantie nog wat overrompelen door de oer-geluiden aan Eindhovense kant, maar leek hierna lange tijd in het spoor te blijven. Helaas werd er op  20-17 een bal op het oog van Tunc geslagen waardoor deze tijdelijk  het veld moest verlaten om zijn lens te vervangen. Wanneer je dan maar twee middenmannen hebt dan sta je ineens voor een kleine uitdaging….
Uiteindelijk was het Hajraa die de eerste set met 25-21 wist binnen te slepen.

De tweede set kon Tunc weer aansluiten en hierin wisten de Rotterdammers uiteindelijk  goed mee te komen.  Het was allesbehalve mooi, de passing was ondermaats en met kunst en vliegwerk  konden de aanvallers worden bereikt. Wonderbaarlijk genoeg werd de stand gelijk getrokken.
In het derde deel kwam Volley Zuid furieus uit de startblokken en al snel was er een 9-0 voorsprong….
Hierna leek de koek volledig op.  Hajraa voerde servicedruk op en Volley Zuid wist geen vuist meer te maken.  Waar de scheidsrechter op 19-19 duidelijk een verkeerde keuze maakte door het spel, na een handbal beweging aan de zijde van Hajraa, door te laten gaan mogen we hem dit eigenlijk niet aanrekenen. Het verlies van de derde en zeker de vierde set was volledig te wijten aan het zwakke, niet effectieve, optreden aan de zijde van de Rotterdammers.  Het was een ontHUTSende vertoning!
Frustratie vierde de boventoon bij Volley Zuid en zelfs Marco kreeg een gele kaart en dat overkomt hem toch maar weinig……….#oftochniet! Hajraa was dit maal gewoon beter en heeft terecht een 3-1 overwinning binnengehaald.
De Rotterdammers mogen de komende twee weken op zoek naar de benodigde ingrediënten om op 9 maart enigszins een vuist te kunnen maken tegen de nummer 2 van de ranglijst HLB van Daal.