We are back! Afgelopen zaterdag heeft Volley Zuid met dames 1 een feestje gemaakt van de wedstrijd tegen Dordrecht. De ploeg uit Dordrecht stonden op een goede 3de plek en zijn volledig ingepakt door het enthousiasme van heel Volley Zuid, waarvoor nogmaals dank supporters.

We begonnen de voorbereiding met talloze complimenten naar elkaar en dat maakte de sfeer direct positief. We hebben gelachen, gegeten en daarna begon de fysieke voorbereiding door middel van een snelle warming-up.

De eerste set gaven we meer dan 100%. Ieder punt werd met volle overtuiging gevierd. Loes liet de eerste service serie zien waardoor we meteen de druk opvoerde. Denise had het overzicht in het achterveld en bracht daardoor prachtige passes naar de setter. We waren te veel voor Dordrecht en maakte de set al snel tot een einde met 25-16.

Nu werd het spannend, gaan we deze power doorzetten naar de tweede set? Een leermomentje voor ons allemaal… helaas hadden we het mentaal de tweede set niet meer helemaal in de vingers. Kris gaf nog alles wat zij had in haar aanval en dat resulteerde in perfecte punten. Daarnaast werd Janice voor de service ingezet en deze taak heeft zij ook vlekkeloos opgepakt. Maar ook dit hielp de dames van Volley Zuid niet tot een overwinning. De set werd verloren met 21-25.

Waar is dat enthousiasme gebleven? Het zal toch niet zo zijn dat de dames van VZ dit maar één set kan? De focus werd weer op scherp gesteld en iedereen voelde de druk dat we deze wedstrijd niet weg mochten geven. Annyka werd erin gezet, liet van zich horen en knalde de ene na de andere bal erin, maar dan ook echt hard. Nanet maakte het de dames uit Dordrecht onwaarschijnlijk moeilijk met een tweede bal die rechts achterin de hoek terecht kwam. Hoevaak Nanet het ook deed, ze konden het niet bijbenen. We gingen gelijk op en het bleef tot half de set mega spannend. Maar ook deze set was het ons niet gelukt om de mentale doorbraak te maken en over die gelijke of achterstand heen te komen. De set werd verloren met 18-25.

Set 4. Ik citeer Denise: “Het is nu doorpakken, anders is het klaar!!” En dit hebben we gedaan. Sharon maakte haar debuut bij dames 1 en dit had niet anders moeten zijn. Ze bracht stabiliteit in het achterveld waardoor ook de aanvallers weer vertrouwen kregen in wat zij kunnen en moeten doen. Milon maakte de ene na de andere blok en daarnaast waren haar aanvallen niet verdedigbaar. Dit was prachtig om te zien! En dan nog niet gesproken te hebben over Naomy, wat een wedstrijd heeft zij gespeeld. Vanaf de tweede set ging Naomy steeds meer service druk geven. Dit resulteerde in de vierde set tot een ongelooflijke voorsprong. Op het moment dat Naomy haar servicebeurt had, wisten we dat we gingen knallen. De set werd gewonnen met 25-19. De laatste set… we waren blij, we hadden lol en we hadden er bovenal zin in. Eindelijk weer een keer die 5de set! We wisten dat we nu vanaf moment één moesten gaan presteren en dat hebben we gedaan. Melanie met haar tik ballen over het net, Dordrecht had het niet door, scoorde meteen! Het leek wel alsof het allemaal vanzelf ging. De set werd door HEEL Volley Zuid, met luid kabaal en enorm veel energie gewonnen door de dames van Volley Zuid! En dat met een eindscore van….15-5!!!!