Na een overwinning op heren 1 afgelopen donderdag wisten we met sterke speelsters de wedstrijd in te gaan. Donderdag werden wij uitgedaagd om de piepjestest met heren 1 te ondergaan. Dit deden wij uiteraard met veel plezier en volle moed. Heren 1 kreeg het na trap 5 al lastig, maar helaas zagen ze dat alle dames nog met veel energie aan het rennen waren. De eerste frustratie was aanwezig. Milon wist de mannen onder de duim te houden en liep uiteindelijk iedereen er uit tot trap 12+.

Wat spierpijn hier en daar kwamen we aan in de sporthal. De wedstrijden voor ons waren nog niet begonnen, dit kon zomaar een lange avond worden. Het warm lopen ging lekker en we waren met een grote groep. De felheid en energie zat erin: we gaan met winst de kerst in.

Set 1 was gelijk op scherp gezet. We hadden eindelijk weer de pit zoals in het begin van het seizoen en zette een goed spelletje neer. Met een kleine achterstand in het begin, zo vlogen we snel uit naar een voorsprong van 12 punten. We moesten nog 1 puntje, maar daar hadden we zeker wel 6 ballen voor nodig. Gelukkig hadden we de ruimte en namen we de eerste set mee. (25-20)

Vanaf het begin lieten we zien dat set 2 voor Volley Zuid was. De voorsprong hadden we snel te pakken en Nienke ramde de ene na de andere bal er fantastisch in. Marjon had ook haar drive weer te pakken en was niet te stoppen deze wedstrijd. Van prikken tot gaten in de grond. De set was snel gepakt. (25-11)

We stonden nu 2-0 voor. Dit was het moment dat we door moesten pakken en de tegenstander geen ruimte te geven. De set begon met een achterstand, dat we niet konden gebruiken. Marichelle had service, met een serie van wel bijna 8 ballen bracht zij ons terug in de wedstrijd. Vanaf dat punt pakte het hele team de wedstrijd weer op en de set was voor ons! (25-21)

De laatste en beruchte set. Een groot mysterie hangt er om deze set. Al een aantal keren stond Volley Zuid met 3-0 voor, maar die 4de set bleef lastig en werd elke keer weer weggegeven. Zo ook, deze keer weer. We speelde wel het volleybalspelletje, maar de ballen waren ingehouden, twijfels gingen door het veld en de pit was weggezakt. Op het einde van het set werd dit herpakt maar helaas te laat om nog de achterstand in te halen.

Maar, we hebben gewonnen! We gaan met de winst de kerst in zoals we met onszelf hadden afgesproken. Er zijn geen kaarten getrokken en Ali was braaf. Allemaal hele fijne dagen & tot volgend jaar op het Oliebollentoernooi!