Zaterdag stond in heel Volley Zuid onder water. Werkelijk de hele kantine was verbouwd in het thema Club Blub. Voordat we echt als visjes in het water vrijgelaten werden, moesten we eerst nog een wedstrijd spelen. De laatste wedstrijd van het seizoen. Sliedrecht, die op randje van degradatie stond, wilde natuurlijk niet achter het net vissen.

Sliedrecht ging er dan ook gelijk vól in tijdens de eerste set. Volley Zuid leek een beetje een vis op het droge en had wat moeite om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Set 1 ging dan ook naar de haaien.

Ali was aan de start van set 2 recht door zee; we moesten volle bak! Natuurlijk staan de beste scheepslui altijd aan wal, maar hij had wel gelijk. We startten de tweede set met veel meer overtuiging. Mede door de extra opgelegde druk, deed Sliedrecht boter bij de vis. Als ratten die het zinkende schip verlieten, lieten we Sliedrecht een poepie ruiken.

De derde set was vlees noch vis. Wel heel spannend. Sliedrecht kwam steeds meer terug en zwom dicht achter ons. Maar aan het eind van de set maakten we schoon schip met een koelbloedige 25-23 winst.

Om ons extra energie te geven kwam Ali weer boven water: hij had onze bidons stiekem laten vullen met sterke drank en vroeg ons een grote slok te nemen voor extra energie. Als vissen die snakten naar water, namen de dames dit ten harte. Ook maakten we een sprong in het diepe met verrassende opstellingen. Met veel lol en enthousiasme liet Sliedrecht zich aan de vishaak bijten. We wonnen met een nette 3-1.

Bij het zien van een biertje liep het water in de mond. Eén teamgenoot dacht: “een vrouw zonder man is een vis zonder fiets” en zette daad bij woord. Sommigen leken bijna de visjes te moeten voeren.. Het naar huis gaan viel voor een aantal in het water, met blauwe plekken en kapotte telefoons tot gevolg. Toch leken alle dames weer als een vis in het water, toen ze maandag op de training verschenen.

Dames 1 heeft een nette plek 4 weten te bemachtigen. Op naar volgend jaar, wederom in de derde divisie! Wie weet of er dan nog meer in zit..