Hygiëne en afstand

 

Doelen

Deze informatie betreft alle activiteiten die op onze locatie Sportpark Olympia worden georganiseerd. Inmiddels is dat voor groepen t/m 12 jaar, 13-18 jaar en 19+. Voor iedereen geldt, de doelen van alle afspraken zijn:

  1. De gezondheidsrisico’s beperken
  2. Zorgen dat we toestemming houden om te mogen sporten
  3. Plezier, beweging, sociaal contact en onze eigen sport weer mogelijk maken!

 

Afspraken

Er zijn een aantal afspraken die we maken om goed om te gaan met hygiëne en afstand. Richting deelnemers volgen specifieke instructies nadat je je hebt ingeschreven voor een bepaalde groep. Hier de belangrijkste zaken op een rij:

  • Ouders blijven buiten het hek (en vormen daar geen groep, houden afstand, suggestie: rondje park de twee heuvels 😊)
  • Je gaat direct naar je veld en daar plaats je je spullen (denk aan een vuilniszak voor bij slecht weer). Iedereen van dat “tijdsslot” aan dezelfde kant.
  • Handen desinfecteren doe je na het plaatsen van je spullen en na de training voordat je de velden verlaat
  • Concreet betekent het voor het spel bij de leeftijden 13 t/m 18 en 19+ twee dingen: 1) Niet blokkeren, 2) Zorgen dat je zo goed communiceert dat je anderhalve meter van je teamgenoot vandaan blijft, anders moet de bal vallen

 

Er is altijd een coördinator van Volley Zuid aanwezig speciaal om dit in goede banen te leiden en de afspraken te handhaven. Deze herken je aan de gele hesjes. De eerste week zal dit iemand uit het bestuur zijn daarna zijn er coördinatoren aangewezen. Wij vinden het belangrijk dat alle afspraken nagekomen worden. Net als in de supermarkt kan dat niet 100% waterdicht zijn, maar door het slim te organiseren, goede instructies te geven en scherp te handhaven nemen we onze verantwoordelijkheid zo goed mogelijk. Uiteraard kunnen we afspraken aanpassen als we merken dat dit nodig is.

 

Overig

Houdt er rekening met dat de Buitendijk tot aan de rotonde op de Olympiaweg is afgesloten. Daarnaast is de Olympiaweg in de richting van De Kuip naar ons sportcomplex dicht. Het parkeerterrein kan dus alleen bereikt worden vanaf Park De Twee Heuvels / Keizerswaard. Er zijn meerdere ingangen maar wij mogen alleen gebruik maken van de ingang en parkeerplaats aan de Olympia zijde.

 

Sportpark Olympia is alleen toegankelijk voor leden. Ook ouders van kinderen zijn niet welkom. Kinderen dienen dus afgezet te worden, wetende aan de kant van de Olympiaweg, tussen 17:50 uur & 18:00 uur. Daarna gaat het hek dicht.

 

Voordat u uw kinderen afzet, houdt rekening met het volgende:
– Bij verkoudheid of twijfel over de gezondheid van uw kind: blijf thuis
– Geef uw kinderen wat te drinken en eventueel eten mee (de kantine is dicht, dus op de club is niks beschikbaar)
– De toiletten op het sportcomplex zijn niet toegankelijk

 

Na de trainingen, worden de kinderen door de trainers (op gepaste afstand) begeleid naar de parkeerplaats. Wacht daar in/bij uw auto en houdt ten alle tijden 1.5 meter afstand van andere ouders.

 

Onze afspraken zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Nevobo. Meer informatie daarover in dit bericht op de site van de bond.

 

De specifieke instructies die per Whatsapp gedeeld worden met coördinatoren, trainers (t/m 12 en 13-18), sporters (t/m 12 en 13-18) en ouders zijn HIER terug te lezen en voor iedereen inzichtelijk gemaakt.

 

Iedereen parkeert zijn auto hier https://maps.app.goo.gl/qjSL3Ze5fFQJJzWL8 en we lopen als groep geheel naar de locatie. Ook worden de kinderen hier opgehaald en terug gebracht. De fiets kan meegenomen worden het sportpark op en geparkeerd in de daarvoor bestemde fietsenstalling. Ook bij het parkeren en plaatsen van de fietsen geld: Houd 1,5m afstand!

Na je training verlaat je het park en de parkeerplaats direct zodat je niet in contact komt met de volgende groep. Je houd je aan de regels, als wij erop gewezen worden dat teams zich niet aan de regels houden verbieden wij die per direct nog te sporten. Wanneer er boetes worden uitgedeeld zijn deze voor rekening van het team. Het belangrijkste is dat we weer kunnen sporten en hier staat plezier op nummer 1!

 

Heel veel sportplezier toegewenst

De Beach commissie

Het bestuur

Albert